avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile

Buna ziua! Vreau sa imi dau demisia si in contractul de munca, pe care l-am incheiat in 2010, scrie: "perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, conform legii nr53/2003 codul muncii sau contractului colectiv de munca". Eu pt ce perioada fac preavizul, 15 sau 20 zile calendaristice? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 5 Iunie 2019
In acest caz, avand in vedere ca, Codul Muncii prevede durata maxima a preavizului in caz de demisie, dvs veti sta in preaviz doar 20 de zile lucratoare in loc de 30 de zile lucratoare.
Buna ziua. Daca mi-am înregistrat demisia pe data de 29.05.2019 iar 17.06 este zi libera prin lege , ultima zi de munca este 26.06.2019 ,de ce pe demisie trebuie trecut ziua de 27.06/2019??
Multumesc
27.06.2019 este ultima zi de preaviz .

În calculul termenului de preaviz nu intră ziua notificarii de catre salariat a incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii de incetare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna seara, In situatia in care un salariat isi da demisia si in cim este specificat 15 zile calendaristice de preaviz, respectiv 30 ptr fct de conducere, ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va adresez o intrebare privind perioada de preaviz, astfel: conform contractului individual de munca (semnat in 2006) perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)