De ani buni prin acoperisul blocului se infiltreaza apa (este bloc cu acoperis si pod) iar unele grinzi din lemn au putrezit, au pleznit si o parte din acoperis practic sta sa cada. La o eventuala prabusire, s-ar pune in pericol viata celor ce sunt pe trotuar, si posibil avarierea masinilor parcate langa bloc.
Deoarece grinzile s-au lasat, a inceput sa intre din ce in ce mai multa apa in pod, iar pana la urma a ajuns si la mine in apartament (fiind la ultimul etaj). In ultimii ani mm tot avut galeti in pod, dar acum ploua atat de rau incat nu se mai poate. Am facut nenumarate sesizari scrise si verbale la administrator/presedinte dar fara niciun rezultat.
Anul acesta la o ploaie mai mare, a intrat suficient de multa apa cat sa deteriorize tavanul si peretii in mai multe locuri (bine ca am fost acasa si am pus mai multe galeti in pod), dar am fost despagubit de firma de Asigurari. Daca m-as apuca de reparatii m-as lovi de aceeasi problema in cazul unei alte ploi mai puternice.
Am vorbit cu o firma sa vina sa evalueze costul reparatiilor, sa le fac si sa pun asociatia sa plateasca. De la administratie am raspuns ca eu nu pot face nimic deoarece este parte comuna si trebuie sa fie locatarii de acord, iar locatarii nu sunt de acord sa dea bani.
Ce pot face, deoarece sunt satul sa stau sa golesc galeti la fiecare ploaie, sa nu mai zic daca doamne fereste se prabuseste acoperisul si mai cade peste cei care merg pe trotuar......
Pe acelasi subiect, am si eu o nelamurire. Voi expune situatia in care ma aflu si, va solicit un raspuns.
Am fost informata,de catre asociatia de proprietari, ca in luna septembrie, anul curent, vor incepe lucrarile pentru reconstructia acoperisului si, mi s-a pus in vedere suma cu care trebuie sa particip la plata cheltuielilor. Prin urmare, am inteles la momentul acela, ca se stabilise deja, care este contributia fiecarui proprietar pentru acoperirea cheltuielilor .
Mentionez ca eu, in timpul discutiei pe marginea acestui subiect, din cadrul adunarii generale la care am participat, am declarat ca nu sunt de acord sa contribui cu o suma de bani egala cu cea a proprietarilor de la etajul superior ( etajul superior fiind ultimul dintr-un bloc cu trei etaje).
In situatia de fata, am dreptul sa platesc o jumatate din suma de bani pe care a stabilit-o asociatia de proprietari ?
Ce se intampla daca aleg varianta de a nu plati suma impusa de asociatie?