Decizia de incetare a CIM a fost eliberata si formulata asa :
Avand in vedere prevederile art 81 al (4) (5) din Codul muncii,
Avand in vedere ca d-nul X la data de 8.09.2016 a incetat contractul de munca prin demisie cu termen de preaviz,
VA COMUNICAM URMATOARELE :
1. Contractul de munca nr... al d-nului X , inceteaza la data de 8.09.2016 conform art 81 al (4) (5) din Codul muncii,
Intrebare : in cazul in care d-nul X a efectuat perioada de preaviz prevazuta in CIM de 15 zile calendaristice, dar pe notificarea de demisie angajatorul a trecut ca rezolutie 20 de zile lucratoare iar el, angajatul, fiind in perioada concediului de odihna si nefiind notificat de modificarea intrevenita nu s-a ma prezentat la serviciu (mai exact CIM ar fi trebuit sa inceteze la data de 29 aug 2016 respectand cele 15 zile si la 8 sept 2016 dupa rezolutia angajatorului) din momentul in care a fost eliberata, semnata, parafata se mai mai poate reveni asupra ei cu consecinte pentru fostul angajat?
Multumesc!
Pentru ce sa se initieze cercetarea disciplinara , daca c.i.m. a incetat in 29.08.2016 ?
Decizia postata de dvs poate fi atacata cu usurinta in instanta, care va constata nelegalitatea acesteia , avand in vedere prevederile art.81 alin.4 C.mun coroborate cu dispozitiile art.81 alin.7 C.mun. - C.i.m. inceteaza la data expirarii termenului de preaviz convenit de parti in contractul individual de munca si nu la cel stabilit unilateral de angajator prin rezolutie pecererea de demisie.
Decizia de incetare a fost incheiata cu data de 8.09.2016. D-nul X a ridicat-o de la serviciul personal. Nu doreste neaparat sa ajunga in instanta daca este irevocabila si nu mai poate produce consecinte, adica ramane incetarea contractului in baza demisiei si nu sub alta forma Multumesc pentru raspunsuri!