avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Diplome necesare pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Diplome necesare pentru PFA

Bună seara,
Sunt cetățean britanic, sunt în România de 3 ani.
Aș dori să îmi fac un PFA pentru a putea da lecții de limba engleză .
Am diploma de studii umaniste (B.A) de la Cambridge, și o diplomă CELTA, care este echivalentă cu calificarea de absolvent de Filologie din România - eu fiind vorbitor nativ de engleză evident nu am nevoie de 4 ani de studii filologice ca să pot vorbi limba mea maternă.
Problema este că mai multe companii care se ocupă de înfințarea de PFA m-au refuzat, pretizând că...nu am calificarea necesară pentru a preda engleza ?!!
Menționez că diploma Cambridge este recunoscută de statul român, prin Ministerul Învățământului; diploma CELTA nu se recunoaște, fiindcă nu există echivalent pentru ea în România, fiind o diplomă pentru vorbitorii nativi ai unei limbi.
Mai nou înțeleg că nici măcar nu trebuie să ai acte de calificare în domeniul pentru care faci PFA , deci chiar nu știu ce se întâmplă ?!
Sunt acești domni care se ocupă de înființarea PFA neinformați? Vor să ia mai mulți bani de la mine deoarece sunt străin? Sau despre ce e vorba?
Pentre a preveni eventuale comentarii de gen "de ce nu te duci singur să îl faci" menționez de asemenea că nu am locuință în proprietate și am nevoie de un sediu social; de aceea am apelat la diferite firme care oferă găzduire de sediu social și contabilitate contra cost.
Orice răspuns/lămurire ar fi binevenit!
Mulțumesc !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 10 Septembrie 2016
Documentele privind pregătirea sau experienţa profesională se atestă, după caz, cu unul dintre următoarele documente:
- diploma;
- certificatul sau adeverinţa prin care se dovedeşte absolvirea unei instituţii de învăţământ;
- certificatul de calificare profesională sau de absolvire a unei forme de pregătire profesională, organizată în condiţiile legii în vigoare la data eliberării acestuia;
- certificatul de competenţă profesională (cartea de meşteşugar, carnetul de muncă al solicitantului, declaraţie de notorietate cu privirea la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea, eliberată de primarul localităţii respective în mod gratuit, în cazul meseriilor tradiţionale artizanale);
- atestatul de recunoaştere şi/sau echivalare pentru persoanele fizice care au dobândit calificarea în străinătate;
- atestatul de recunoaştere a calificării dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ;
- orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa borsh07 borsh07 In cazul unuei afaceri sub forma unui stand de sucuri naturale, ca si PFA, ce act doveditor privind calificarea am nevoie ? e mai recomandat PFA , II sau IF? (vezi toată discuția)
Freelance translating cmihail cmihail Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat destul de mult pe acest subiect, insa am ramas cu doua nedumeriri: 1. Prestarea in mod independent de servicii de ... (vezi toată discuția)
Pot sa înființez un pfa doar cu diploma de participare la un curs? Afdksaksj Afdksaksj Buna. Pot sa înființez un Pfa doar cu diploma de participare la un curs ? Sau e nevoie de diploma acreditata? (Cod Caen 9602) (vezi toată discuția)