avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ore sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ore sambata si duminica

buna ziua ,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa-mi fie platite orele de sambata si duminica, mentionez ca lucrez in tura de 12 cu 24 ,iar aceste ore nu sunt suplimentare,va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 19:10, 11 Septembrie 2016
ART 137 Codul Muncii :
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.

(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

Asadar,repaosul saptamanal trebuie sa va fie acordat in alte 2 zile din cursul saptamanii,in cf cu ceea ce aveti prevazut fie in CCM sau in RI.Plata se va face in cf cu prevederea art 137(3)cu un spor stabilit in CIM sau CCM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)