avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg !

Buna ziua,
O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in 2004.
Momentan,este casatorita legal cu alt barbat (din 2006).
Sotul actual,doreste sa treaca copilul pe numele lui.
Este posibil ? Cum anume ar fi procedura ?Ce legislatie este aplicabila ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 08:58, 13 Septembrie 2016
Pe cale administrativă dacă cererea este făcută numai de un singur părinte, atunci obligatoriu trebuie acordul scris autentic al celuilalt părinte.
În cazul că se simte nedreptățit, părintele în cauză poate ataca în instanță hotărârea autorității tutelare.

Legea nr. 323/2003.
Art. 7. - (1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara.
(2) Cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica. Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti.
(3) In cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil doua luni davidclaudette davidclaudette Buna ziua, Am un bebelus de doua luni recunoscut de tatal lui cu care nu sunt casatorita. as dori sa stiu daca se poate schimba numele de familie al ... (vezi toată discuția)