avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune dupa 30 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune dupa 30 ani

Bunicul si bunica mea au decedat acum 3o de ani lasand un testament cu unici mostenitori pe fiica lui si sotul ei. Toti ceilalti fii ai bunicului au dat declaratii de renuntare la partea cuvenita de mostenire in favoarea celei desemnate de catre bunicul ca mostenitor, inainte de decesul acestuia. Aceste declaratii sunt olografe si fac parte din "dosarul" de mostenire.

In timpul care s-a scurs de atunci, aceasta fiica a fost mostenitoarea de facto a tuturor bunurilor bunicilor, fara a exista pretentii de vreun fel din partea fratilor ei. Insa ea nu a demarat dezbaterea succesiunii pana acum.

Mai este valabil testamentul redactat acum 36 de ani? Pot fi folosite declaratiile de renuntare ale fratilor? Se schimba schema de mostenire daca acum 4 copii, dintre ceilalti 6 ai bunicului, sunt decedati?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
cocoon, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:12, 14 Septembrie 2016
Pentru a scoate încheierea de la notar și atât.
Vedeți sa nu înțelegeți greșit și sa plătiți altceva la notar.

Sa precizați la notar ca mergeți la instanta cu moștenirea.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din moment ce mostenitorii nu se inteleg notarul va sti ce sa facă. Stați linistit si nu i mai subestimată nici pe notați nici pe useri. Eu m am exprimat clar încheiere pt instanta!
Se poate initia procesul in temeiul uzucapiunii? Toate conditiile uzucapiunii par sa fie indeplinite fara echivoc.
Pe uzucapiune nu se poate dacă sunteți proprietar.

Dacă vreți sa înlăturați de la mostenire unul sau mai multi moștenitori e altceva.

Nu subestimez notarii dar am avut cazuri în care de abia mai aveau bani de proces după ce au mers la notar sperând ca vor rezolva cu moștenirea.
Notarii în acele cazuri au luat banii anticipat și s-a suspendat procedura succesorala.
Nu notarii au fost însă de vina ca au primit banii...

Oamenii au pățit cumva la ca mediere...
Au sperat ca rezolva amiabil și au existat probleme dinainte...ca nu s-au înțeles ori nu au ven8t toți mostenitorii la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Matusa mea, despre ea este vorba, nu este proprietar. Sau este considerata proprietar in virtutea calitatii de potential mostenitor?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
cocoon, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire cu surprize Toma18 Toma18 Dupa decesul tatalui, in nov.2000, mostenitoarele legale erau sotia si cele 3 fiice ale lor. Masa succesorala : cota parte din casa parinteasca + cateva ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. ... Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. În încheierea succesorală au fost evidențiate opțiunile succesorale ale celor doi frați ai ... (vezi toată discuția)