Bunicul si bunica mea au decedat acum 3o de ani lasand un testament cu unici mostenitori pe fiica lui si sotul ei. Toti ceilalti fii ai bunicului au dat declaratii de renuntare la partea cuvenita de mostenire in favoarea celei desemnate de catre bunicul ca mostenitor, inainte de decesul acestuia. Aceste declaratii sunt olografe si fac parte din "dosarul" de mostenire.
In timpul care s-a scurs de atunci, aceasta fiica a fost mostenitoarea de facto a tuturor bunurilor bunicilor, fara a exista pretentii de vreun fel din partea fratilor ei. Insa ea nu a demarat dezbaterea succesiunii pana acum.
Mai este valabil testamentul redactat acum 36 de ani? Pot fi folosite declaratiile de renuntare ale fratilor? Se schimba schema de mostenire daca acum 4 copii, dintre ceilalti 6 ai bunicului, sunt decedati?
Din moment ce mostenitorii nu se inteleg notarul va sti ce sa facă. Stați linistit si nu i mai subestimată nici pe notați nici pe useri. Eu m am exprimat clar încheiere pt instanta!
Pe uzucapiune nu se poate dacă sunteți proprietar.
Dacă vreți sa înlăturați de la mostenire unul sau mai multi moștenitori e altceva.
Nu subestimez notarii dar am avut cazuri în care de abia mai aveau bani de proces după ce au mers la notar sperând ca vor rezolva cu moștenirea.
Notarii în acele cazuri au luat banii anticipat și s-a suspendat procedura succesorala.
Nu notarii au fost însă de vina ca au primit banii...
Oamenii au pățit cumva la ca mediere...
Au sperat ca rezolva amiabil și au existat probleme dinainte...ca nu s-au înțeles ori nu au ven8t toți mostenitorii la notar.