avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prevedere in CCM referitoare la salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prevedere in CCM referitoare la salarii

In CCM-ul de la nivelul societatii exista urmatorul articol: "La trecerea dintr-o functie de conducere intr-o functie de executie, salariul de baza este renegociat in limita maxima a salariului de baza pentru functia nou ocupata".
In continuarea articolului nu se face precizarea de unde se ia aceasta "limita maxima", in societate fiind angajati cu aceeasi functie cu salarii foarte diferite, de exemplu pe aceeasi functie un angajat are 3.000 lei iar altul 7.000 lei.
Este anexat la CCM un document "Grila cu salarii de baza nivel minim si maxim" in care sunt trecute functiile si salariile minime si maxime dar care aceste salarii nu au corespondenta cu realitatea din state, in state fiind si salarii mai mari.
Intrebare: Din punct de vedere juridic, articolul, asa cum este prezentat in CCM, poate lasa loc de interpretari in sensul ca, daca nu se precizeaza clar care este documentul care legifereaza salariul minim si maxim, se poate lua ca document justificativ pentru salariul maxim ce se poate negocia, statul de plata al salariilor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:44, 13 Septembrie 2016
Grila de salarizare este documentul ce sta la baza stabilirii/negocierii salariului asa numit de baza, la limita maxima aferenta functiei dvs de executie
Ceea ce vedeti dvs pe un stat de plata reprezinta totalitatea drepturilor salariale acordate,care in anumite situatii pot fi mai mari decat sal de baza,pt ca cuprind si alte drepturi precum sporuri /bonificatii care se negociaza separat de sal de baza despre are ati facut referire si despre care face referire si CCM pt speta prezentata
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura activitai de inchiriere si leasing cu alte masini cod caen 7739 tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua, imi poate spune cineva care este salariul minim brut la nivel de ramura de activitati de inchiriere si leasing cu alte masini, echipamente si bunuri ... (vezi toată discuția)
Blocaj in negocere salariala vasianp vasianp Am ajuns aproape de a finaliza procesul negocierii,am primit dosarul cu documentele ce trebuie semanate de catre membrii Comisiei de negociere.In dosar am ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat la cfr mecanic de locomotiva este platit cf ccm pe ram SNTFC SI A CIM . IN 2012 da in judecata CFR CA TREBUIA PLATIT dupa ccm la nivelul de ... (vezi toată discuția)