avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/postnatal 2 locuri de munca 8 ore/zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/postnatal 2 locuri de munca 8 ore/zi

Buna ziua.

Cum se procedeaza cu concediul prenatal/postnatal in cazul in care o salariata are 2 locuri de munca, inregistrate cu 8h/zi, fiecare in parte?

Salariata va beneficia de plata concediului de la ambele societati?

De la care loc de munca va intra in CIC?
Cel mai recent răspuns: ramonaneagoie , utilizator 18:51, 14 Septembrie 2016
Veti avea concediu de maternitate la ambii angajatori, de la fiecare veti primi indemnizatii calculate pe baza veniturilor realizate la fiecare dintre ei.
La dosarul pentru CCC veti depune adeverinte de venituri de la ambii angajatori si veti avea CIM suspendat la fiecare pentru CCC.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical in cazul a 2 angajatori elz21teo elz21teo Este legal sa fiu in concediu medical la 2 angajatori ( unul privat, iar al doilea bugetar in invatamant)? Mentionez ca sunt in CIC pt ambii angajatori pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si doi angajatori rodicasuta53 rodicasuta53 Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? ... (vezi toată discuția)