avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna

De 3 ani de zile sunt angajat pe postul de consilier al primarului, iar odata cu legea salarizari secretara ma incadrat pe postul de referent mentionez ca am terminat ca si studii profesionala 11 clase iar acum sant in curs de terminare a liceului clasa 12 ,ca si studii ar fi suficint pt postul care il ocup acum cel de referent de specialitate (consilier al primarului?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Aradon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 29 Septembrie 2017
Sa ne intelegem, de 3 ani sunteti consilier al primarului, angajat cu scoala profesionala 11 clase si anul acesta secretara v-a angajat pe post de referent de specialitate? Ce specialitate? Dar de fapt dvs prestati tot munca de consilier al primarului. Am inteles bine?
In general, pentru referent de specialitate sunt necesare studii superioare.
Da. Dar acum secretara spune ca nu ma mai incadrez pe functia asta si ca trebuie sa ma demita,
In legea 2015/2001 nu specifica ce studi trebuie sa am.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Aradon, utilizator
Demiterea nu o face secretara , ci primarul.

Legea 215/2001
Art. 66
(1) Primarii comunelor pot înființa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un post de consilier al primarului. Primarii orașelor, municipiilor și ai municipiilor reședință de județ pot înființa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct, format din:
a) maximum 2 posturi, la orașe și municipii;
b) maximum 4 posturi, la municipii reședință de județ.

(2) Personalul încadrat pe posturile prevăzute la alin. (1) este numit și eliberat din funcție de către primar.

Alte discuții în legătură

Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)
Consilier primar climescumarian climescumarian am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns referitor la incheierea contractului individual de munca a consilierului primarului ,mai precis procedura de ... (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)