avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare la Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare la Casa de pensii

Buna ziua,

Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile art. 18 din legea 263/2010 actualizata, mai este necesar sa cotizez pana la 35 de ani stagiul complet de cotizare conf. art. 53(3)?

Va multumesc,

Cu stima,

Marian Badicu
Cel mai recent răspuns: marianbadicu , utilizator 15:04, 18 Noiembrie 2019
Buna ziua,

Intrebarea mea a fost legata de stagiul de cotizare si va multumesc mult pt raspuns, oricum eu eram convins apropape 100% ca nu trebuie sa mai cotizez pina la 35 de ani stagiu complet de cotizare, in acest caz art 18 din legea 263/2010 este cel mai concludent. Art. 17(1) face referire la cadrele miitare in activitate, militari si gradati voluntari, politisti si functionari publici etc. conf. art 6 alin 1, pct I , litera c, eu nu ma incadrez in aceasta categorie. Ma scuzati daca dvs credeti ca nu as avea incredere in raspunsul dvs, care este foarte corect, aceasi convingere o am si eu, dar am vrut si opinia unui consultant specializat, am vzut ca dvs sunteti ca si mine utilizator pe acest portal. Stiu de ce mi-ati cerut datele legate de sex si data nasterii, sa-mi spuneti la ce varsta pot iesi la pensie. La 12 si 7 ani de grupa 1 si 5 ani si 6 luni de grupa a 2-a pot iesi la pensie la 59 de ani, daca gresesc va rog sa ma corectati. Am cerut si de la Casa de Pensii Prahova un raspuns in acest sens, dar imi cere sa ma duc cu cartea de munca acolo, nu au incredere in datele pe cate le-am oferit eu

Multumesc anticipat,
Cu stima,
MARIAN BADICU
V-am cerut si nu ati postat:

Precizati:
Sexul, ziua, luna si anul nasterii.

Din datele postate rezulta-limita de varsta la 58 de ani(barbat).
Rspunsul este valabil numai daca anii de grupa sunt in procent de 100%.
Buna ziua,

Sunt nascut pe data de 16.04.1962, de sex masculin iar anii de grupa sunt in proportie de 100% conf cartii de munca.

Cu stima,
MARIAN BADICU
V-am raspuns:
Limita de varsta la 58 de ani.
Buna ziua,

Multumesc pt raspuns, dupa calculul meu era la 59 de ani

65- 6 ani reducere gr.1=59 ani, deoarece grupa 2-a se ia in calcul de la 6 ani, eu avand 5 ani si 6 luni.

Cu stima,
MARIAN

Alte discuții în legătură

Spor de vechime suplimentar LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pentru sporul de vechime de : 4 ani + 6 luni ( calculat pentru 9 ani lucrati in grupa I, 100%, stagiu complet de cotizare) si 1 an + 3 luni ( calculat pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite vs grupa 2 de munca Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: Persoanele incadrate in munca dupa data de 1 aprilie 2001 - pana in prezent si care se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Perioada suplimentara la vechimea in munca-legea 263/2010 art.17 Carp Mircea Carp Mircea Cei care nu se incadreaza la art.6 alin.(1)pct.I lit.c)beneficiaza de perioada suplimentara la vechimea in munca(cresterea stagiului total de cotizare)sau nu ? ... (vezi toată discuția)