avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare la Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare la Casa de pensii

Buna ziua,

Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile art. 18 din legea 263/2010 actualizata, mai este necesar sa cotizez pana la 35 de ani stagiul complet de cotizare conf. art. 53(3)?

Va multumesc,

Cu stima,

Marian Badicu
Cel mai recent răspuns: marianbadicu , utilizator 15:04, 18 Noiembrie 2019
7 luni grupa I se cumuleaza cu 5 ani si 6 luni de grupa II in vederea reducerii varstei.
Buna seara,

Am rugamintea sa-mi spuneti in baza carui articol din legea 263/2010 se cumuleaza cele 7 de gr.1 cu cei 5 ani si 6 luni de grupa a 2-a, ar fi super.

Multumesc anticipat,

Cu stima,

MARIAN BADICU
Legea 263/2010

Art. 158. in forma prevazuta de legea 155/2015

(3) Stagiile de cotizare realizate în grupa I de muncă, condiţii speciale şi/sau alte condiţii de muncă mai mici de 2 ani, se valorifică în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare conform art. 55 alin. (1) lit. a) şi tabelului nr. 1.
Buna ziua,

Multumesc mult pt raspunsurile prompte, multa sanatate si toate cele bune,

Cu stima,
MARIAN BADICU
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle Carp Mircea,

Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile art. 18 din legea 263/2010, modificata prin legea 215/14 Noiembrie 2019 prin care pt conditii deosebite de munca se acorda 4 luni la an si a articolului 55 prin care se ia in calcul grupa de munca incepand cu primul an si nu de la 6 ani cum era inainte. Avand in vedere ca eu la 6 ani de munca in gr a 2 a beneficiez de 2 ani reducere cf art 55 din legea 215, as dori sa stiu de la dvs daca eu pot iesi la pensie acum, avand varsta de 57 de ani si 7 luni, fiind nascut pe 16.04.1962.

Multumesc anticipat,

Marian Badicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime suplimentar LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pentru sporul de vechime de : 4 ani + 6 luni ( calculat pentru 9 ani lucrati in grupa I, 100%, stagiu complet de cotizare) si 1 an + 3 luni ( calculat pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite vs grupa 2 de munca Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: Persoanele incadrate in munca dupa data de 1 aprilie 2001 - pana in prezent si care se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Perioada suplimentara la vechimea in munca-legea 263/2010 art.17 Carp Mircea Carp Mircea Cei care nu se incadreaza la art.6 alin.(1)pct.I lit.c)beneficiaza de perioada suplimentara la vechimea in munca(cresterea stagiului total de cotizare)sau nu ? ... (vezi toată discuția)