avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire plata impozitului pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire plata impozitului pe salariu

Buna seara,

Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. Viitorul angajator mi-a spus ca in momentul in care voi absolvi facultatea (facultate non-tehnica) si cand imi voi obtine anumite certificari relevante postului pe care active (Software Tester) voi putea fi eligibil pentru a fi scutit. Imi poate cineva confirma sau infirma (cu argumente valide) acest lucru?
Singura sursa pe care am gasit-o pe internet este acest link :

www.avocatnet.ro/content/art...

in care nu se precizeaza si cazul meu.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CBogdanStefan , utilizator 11:09, 30 Septembrie 2016
- Administrator baze de date
- Analist
- Inginer de sistem în informatică
- Inginer de sistem software
- Manager de proiect informatic
- Programator
- Proiectant de sisteme informatice
- Programator de sistem informatic

Toate sunt functii care nu pot fi indeplinite decat de absolventi de studii universitare in domeniul ITsau cu competente in IT (chiar daca legea in forma actuala nu mai nominalizeaza specializarile explicit)

De aceea art 3 (1)lit dspecifica:
1)
Documentele justificative care se au în vedere la încadrarea persoanelor scutite de la plata
impozitului pe veniturile din salarii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003, cu
modificările şi completările ulterioare, conform ocupaţiilor specifice prevăzute în anexă, sunt
...
d.copia legalizată a diplomei acordate după finalizarea studiilor în învăţământul universitar de
lungă durată, însoţită de copia legalizată a foii matricole sau, după caz, a suplimentului la diplomă, respectiv copia legalizată a diplomei acordate după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, însoţită de copia legalizată a suplimentului la diplomă.

Se solicita supliment de diploma sau foaie matricola tocmai pt ca sunt necesare competentele in IT si acestea pot rezulta si din acest tip de documente ce insotesc diploma .
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte. Intr-adevar, mi-ati confirmat ca nu trebuie sa fi licentiat in IT pentru a putea beneficia de scutirea de impozit. Fiind QA Engineer , sunt incadrat ca Analist , motiv pentru care sunt eligibil de scutirea de impozit (avand toate celelalte criterii indeplinite).
Mult spor tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea ca programator Mariandreea Mariandreea Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit it, studii in alt domeniu STDF10014310 STDF10014310 Buna ziua, Sunt licentiat in domeniul ingineriei civile si lucrez in IT ca software tester. Am auzit ca s-a extins deducerea de impozit pentru cei care ... (vezi toată discuția)
Incadrari - scutire impozit Daliborka Daliborka Buna ziua , va rog ma puteti ajuta daca dorim sa nebeficiam ca firma DE SOFT, de scutire de impozit, atunci de ex daca am un angajat care a absolvit ... (vezi toată discuția)