avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea ca programator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea ca programator

Buna ziua!

Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala este de ajutor programator (deci cu studii medii).
Odata cu Ordinul 835/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator, am auzit de firme in care absolventi de facultate cu diverse profiluri (nu din sfera IT) vor fi incadrati astfel incat sa primeasca scutirea de impozit.
Este posibil ca avand studii superioare, dar nu in informatica, sa poti fi incadrat ca programator? Sau este o alta functie in care as putea fi inclusa pentru a beneficia de scutirea de impozit, in caonditiile in care lucrez efectiv in domeniul creatiei de programe pentru calculator?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:35, 22 Octombrie 2015
Da, este posibil, intrucat noul act normativ a eliminat specializarile.
Buna ziua,
Conf art. 1 alin 1 lit c din Ordin trebuie sa detineti o diploma de licenta care sa va permita angajarea intr-o astfel de functie.
In functie de materiile din domeniul informatic studiate in facultate posibil sa va incadrati intr-una din functiile prezentate in anexa.
Sfatul meu este sa solicitati in scris un punct de vedere de la ANAF pentru a nu fi acuzati ulterior de evaziune fiscala.
Anexa precizeaza si functiile care trebuie indeplinite pentru a beneficia de scutire.
Ca sa fii incadrat ca programator trebuie neaparat sa fi terminat studii superioare in domeniul informatic?
Scoaterea specializarilor, din acest punct de vedere, nu e de folos celor care au absolvit facultati din alt spectru, daca ei nu pot fi incadrati in una din functiile din anexa (desi fac aceeasi treaba ca si colegii lor cu diploma in informatica).
Buna dimineata,
Art 1 alin 1 lit c din Ordin:"......dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
  c) deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă;"

Pentru a va beneficia de scutirea de impozit trebuie sa indepliniti conditiile prevazute in Ordinul MFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare Catalina.Drg Catalina.Drg Buna ziua, Am terminat in iulie 2017 ciclul de studii superioare la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit it, studii in alt domeniu STDF10014310 STDF10014310 Buna ziua, Sunt licentiat in domeniul ingineriei civile si lucrez in IT ca software tester. Am auzit ca s-a extins deducerea de impozit pentru cei care ... (vezi toată discuția)