avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice organizare licitatie de catre o societate comerciala
Discuție deschisă în Achiziţii publice

organizare licitatie de catre o societate comerciala

Buna ziua,

Va rog, as dori sa stiu daca o societate comerciala cu capital privat poate organiza o licitatie. Respectiva licitatie se organizeaza in cadrul unui proiect cu finantare Phare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 08:57, 1 Septembrie 2009
sigur ca se poate, societatea comerciala e constituita pentru a face profit si poate sa aleaga, in urma unei licitatii, pe partenerul de afaceri cel mai convenabil, cu atat mai mult cand vorbim de un proiect ( e posibil ca prin insasi regulamentul de participare in vederea obtinerii eligibilitatii, sa fie nevoie de indeplinirea unei astfel de proceduri).
Multumesc frumos pentru raspuns.

M-au derutat putin definitiile date autoritatii contractante in OG 34, precum si prevederile art. 9 c1: Prezenta ordonanta de urgenta se aplica pentru "atribuirea, de catre un operator economic fara calitate de autoritate contractanta, a unui contract de servicii, in cazul in care se indeplinesc in mod cumultaiv urmatoarele conditii:
- respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50 %, de catre o autoritate contractanta;
- valoarea estimata a respectivului contract este mai mare decat echivalentul in lei a 200.000 euro".
Astfel, in cazul unui contract finantat prin Phare, se indeplineste prima conditie, insa daca a 2-a nu este indeplinita, nu se poate organiza licitatie?

Prin contractul de finantare ar fi trebuit sa fie impusa o anume modalitate de atribuire a contractului de achizitie publica (art 10 din OUg nr 34/2006). Art 9 c1 stipuleaza obligatia de aplica OUG daca sunt indeplinite acele conditii dar, oricum, societatea comerciala are dreptul si poate sa aplice prevederile ordonantei chair daca nu sunt indeplinite acele conditii cumulate, doar ca in eventualitatea unei contestatii, acesta nu va mai fi solutionata de catre CNSC ci de curtea de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr cu pfa- oug 34/2006 buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Contractul de prestari servicii incheiat cu pfa intra sub incidenta OUG 34/2006? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
O societate subventionata de stat/ue - autoritate contractanta? Gabriela L. Gabriela L. Buna ziua! Tot caut in OUG 34/2006 si in normele sale de aplicare si nu gasesc raspunsul la o intrebare: Care este temeiul legal (articolul exact) in ... (vezi toată discuția)
Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura ContSters229751 ContSters229751 Dupa comunicarea rezultatului procedurii poate furnizorul declarat necastigator sa solicite autoritatii contractante detaliile tehnice ale ofertei declarate ... (vezi toată discuția)