avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declarare Fond de mediu pentru ambalaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declarare Fond de mediu pentru ambalaje

Buna ziua! Am o societate care produce legume si cumpara ambalaje de la societati romanesti: lazi carton, tavite, caserole, folie in care ambaleaza aceste legume si lipesc o eticheta autoadeziva pe tavite, pe lazi, etc pe care este trecut brandul si numele societatii. Intrebarea mea este: eu trebuie sa declar aceste ambalaje sau doar etichetele? si intrebarea 2: Cine este responsabil cu gestiunea deseurilor? Am primit diverse raspunsuri si sunt bulversata: unii mi-au spus ca trebuie sa declar ca ambalaje doar etichetele, de la Admin Fondului pt mediu mi s-a spus ca deoarece am eticheta trebuie sa declar eu, altii mi-au spus ca trebuie sa declare cei ce introduc ambalajele pe piata..Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: MARIKO9 , utilizator 16:37, 21 Septembrie 2016
Daca te incadrezi la definitia din 249/2015 Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta. obligatia iti revine, daca nu, cei ce introduc pe piata au bligatie de a gestiona si raporta aceste ambalaje.
Pentru etichete, obligatia va revine in totalitate: Constituie parte a unui ambalaj: etichetele adezive ataşate unui alt articol de ambalaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii afm laurastef89 laurastef89 Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie: Avem 2 firme: -firma ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)