avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declaratii AFM
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declaratii AFM

Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie:
Avem 2 firme:
-firma A- importa cutii de cadouri, cosuri de bambus si produse food din UE. Acestea vin ambalate in cutii de carton, folie plastic si pe paleti lemn reutilizabili.
- firma B- produce la comanda, exclusiv pentru companii (nu en detail) cadouri cu produse food, bauturi, decoratiuni, folosind ca ambalaje: cutii/tavite carton cu design divers sau cosuri impletite, iar pe acestea le ambaleaza in folie de plastic legata cu fundita. Aceste ambalaje sunt achizitionate atat de la firma A care le importa din UE, cat si de la un producator roman de ambalaje. De asemenea, firma B mai vinde engros pe piata din Romania ambalajele ca atare, fara a le umple.
Avand in vedere ipotezele de mai sus, cui revine obligatia declararii ambalajelor?

Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 21:39, 22 Noiembrie 2016
Firma A datoreaza taxa la fondul pentru mediu pentru ambalajele produselor food, precum si pentru ambalajele secundare si de transport ale cutiilor de cadouri si cosurilor de bambus (daca vin ambalate - nu se intelege clar din enunt daca si acestea sunt ambalate)
Firma B datoreaza taxa la fondul pentru mediu pentru ambalajele pe care le folostste la cadouri. Pentru ambalajele comercializate ca atare nu datoreaza taxa.
Ca sa fiu sigura ca am inteles... va mai intreb ceva.. spre exemplu importam panettone, va trebui sa declaram si ambalajul in care este invelit efectiv cozonacelul? Sau doar baxul din carton in care vine duzina de panettone spre exemplu? Sau in cazul unei cutii de bomboane (ce are fiecare bomboana invelita individual), ce ambalaje trebuiesc declarate?
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
laurastef89, utilizator
Ambalajul in care e invelit cozonacul, fiecare bomboana individual etc. e considerat ambalaj primar. Baxul de carton in care vine duzina de cozonac e ambalaj secundar. Ambele tipuri de ambalaje introduse pe piata atrag obligatii. Deci trebuie sa le declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Calcul greutate pentru taxa fond de mediu gabrielaion gabrielaion Buna ziua. Am un produs: cutie carton, in care jucarie plastic, in care o bomboana. Producatorul declara gr.neta=gr bomboana=10 gr. Restul pana la 40 gr ... (vezi toată discuția)
Raportare ambalaje la fondul de mediu radulescuflore radulescuflore Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri la raportarea ambalajelor introduse pe piata: - daca achizitionez paleti de lemn de la o firma producatoare din ... (vezi toată discuția)