avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul baza indemnizare concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul baza indemnizare concediu medical

Buna seara.
Am urmatoarea problema si nu am gasit o solutie:

O angajata care are contract cu 8h, perioada nedeterminata, functie de baza are concediu medical.
Cand a adus medicalul ne-a adus si o adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni de la un alt angajator unde a avut un alt contract de munca, cu timp partial, fara functie de baza si cu comisioane de vanzari. Respectivul contract a incetat in august 2016.

Iau in calcul si acele venituri? In oug158/2005 si in norme nu am gasit aceasta situatie. Stiu ca daca sunt mai multe contracte in derulare fiecare angajator e obligat sa calculeze si sa plateasca medicalul, dar cu acest caz nu m-am mai intalnit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 01:52, 6 Octombrie 2016
Completez si eu intrebarea ta : La dosarul de restituire se ataseaza ''Dovada achitarii contributiei'' (cu extrase de cont de regula ). Adeverinta de venituri de la celalalt angajator poate constitui dovada achitarii contributiilor de catre acesta ? Daca raspunsul este ''nu'' , cum se poate face dovada achitarii contributiei de catre celalalt angajator ?
Fisa pe platitor de la Anaf.
Se ia in consideratie numai vechimea la actualul angajator. Conform legii trebuie sa aiba mininm 22 de zile lucrate in ultimele 12 luni ca perioada de cotizare (Oug 158/2005). Media zilnica a bazei de calcul pentru concediu medical este raportul dintre suma veniturilor pe ultimele 6 luni si numarul de zile pentru care s-a achitat contributia. Astfel daca la actualul angajator a lucrat mai putine luni (sub 6) se face media pentru veniturile realizate in aceasta perioada. Nu cred ca este relevanta fisa de platitor de la Anaf pentru vechiul angajator si apoi salariatul nu trebuie sa dovedeasca nimic. In baza contractului de munca inregistrat la ITM el este automat asigurat si beneficiaza de concediu medical. Ne intereseaza doar veniturile de la actualul angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
roxana69, utilizator
roxana69 a scris:

In baza contractului de munca inregistrat la ITM el este automat asigurat si beneficiaza de concediu medical.


Este asigurat la sanatate prin efectul legii ,pt ca angajatorulii retine si vireaza din salariu contributia la sanatate obligatoriedar nu si pt concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate! Pentru asta angajatorul trebuie sa plateasca lunar o cota de 0,85%din f de salarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste concediul prenatal? monicaelena83 monicaelena83 Buna dimineata, in urma cu 6 luni am semnat un cim pe per determinata, care expira la data de astazi la 8h, in paralel am avut un al doilea cim la 2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical miruna82 miruna82 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca se poate calcula un concediu medical in cazul unui salariat care nu a lucrat 6 luni in firma si nici nu a prezentat de la ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical fundy fundy Daca in ultimele 6 luni, functionar fiind, am beneficiat si de venituri din participarea la anumite comisii, acestea intra in baza de calcul a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)