avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de autor citate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de autor citate

Buna ziua,

doresc sa lansez un site cu diverse citate, spuse de autori romani sau autori internationali. De ex: "Omul frumos nu mai este la modă. La modă este omul util, la modă este omul eficient." Aceste cuvinte au fost spuse de Dan Puric.

In dreptul citatului eu voi scrie de cine sunt spuse, dar trebuie sa trec si sursa de unde am luat acest citat?

Intrebarea este: este obligatoriu sa trec sursa citatului?, daca acest citat apare pe un site de cancan, trec site-ul?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:12, 28 Septembrie 2016
1. Sursa citatului este publicatia originala in care a fost publicat, nu websiteuri ale tertilor.

2. Exista drepturi de autor pentru baze de date, deci nu puteti pretinde ca ar fi utilizare cinstita copierea in masa a unor citate de pe websiteurile altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru un dictionar Kapy Kapy Buna seara, As dori sa public un dictionar bilingv (ro- si o limba mai rara, dar este unul specializat care pentru moment nu exista). As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Forum sau facebook marfan marfan Buna ziua, Daca cineva ar vrea sa publice o carte care sa contina discutiile de pe un forum sau postarile de pe facebook cu tot cu comentariile aferente, ce ... (vezi toată discuția)