avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date cu caracter personal solicitate de asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date cu caracter personal solicitate de asociatia de proprietari

Buna ziua,

Fac parte din Comitetul Executiv al unei asociatii de proprietari compusa din peste 200 de imobile. In ultima Adunare Generala a proprietarilor s-a hotarat schimbarea regulilor de acces in ansamblu, adica instalarea unei bariere cu telecomanda. In vederea predarii telecomenzilor, am solicitat proprietarilor copie dupa un act de identitate sau dupa contractul de vanzare-cumparare / inchiriere. Am solicitat aceste date deoarece cartea de imobil nu este completa si nu este actualizata si nu dorim sa distribuim telecomenzi unor persoane neautorizate. In urma acestei solicitari, mai multi proprietari au spus ca putem sa facem acest lucru numai cu avizul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si refuza sa prezinte documente.
Ce putem face in aceasta situatie, mai ales ca in Adunarea Generala s-a mandatat Comitetul Executiv sa centralizeze si sa arhiveze aceste documente?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
lil_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: lidia01 , utilizator 13:44, 27 Iunie 2018
Conform legii 230/2007 proprietarul este obligat sa depuna la asociatie o copie a actului de proprietate a apartamentului. Asa ca din aceste contracte puteti sa obtineti o buna parte a datelor despre fiecare proprietar.
Apoi asociatia de proprietari, conform legii, trebuie sa inregistreze in cartea de imobil fiecare persoana ce locuieste in asociatie (proprietar, membrii familiei, chiriasi...). Iar legea prevede ca aceste date se inscriu in cartea de imobil pe baza actelor de identitate. E simplu sa prezinte fiecare cate o copie a actului de identitate la asociatie dar daca unii au retineri aratati-le legislatia si solicitati-le doar sa va arate actele de identitate si completati cartea de imobil in fata lor.
Va multumesc, domnul Adriantot.
Adaug si eu ca, prin Decizia nr. 90/2006 a ANSPDCP (autoritatea care se ocupa de protectia datelor cu caracter personal):
Art. 1 - Notificarea prelucrării datelor cu caracter personal nu este necesară în următoarele cazuri:
c) când prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la proprietarii sau chiriaşii unui imobil folosit în comun este efectuată de către asociaţiile de proprietari sau de locatari, în exercitarea drepturilor şi obligaţiilor stabilite prin lege, în scopul administrării acelui imobil.
Mai este de actualitate, avand in vedere prevederile GDPR incepand cu 25.05.2018? Pentru asociatiile de proprietari, ma refer. Au obligatia proprietarii sa completeze acea declaratie cu privire la protectaia datelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie dupa cartea de identitate la pensiuni AntiSecretare AntiSecretare Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil și datele cu caracter personal. după o ședință ... sorina888 sorina888 Cartea de imobil și datele cu caracter personal. După o ședință la bloc sa ales un nou președinte. Acesta, dintr-un mare exces de zel, a început să ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata la asociatia de proprietari? kau kau Buna ziua, Presedintele asociatiei imi solicita copie legalizata a contractului de v-c. a imobilului pe care il detin, asta dupa ce i-am transmis o copie ... (vezi toată discuția)