avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara preaviz pe motivul ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 2 Octombrie 2016
Nu este obligatorie aplicarea directa a acestei sanctiuni. Asa cum am mai spus, angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de art.248 din Codul Muncii

In speta, in situatia nerespectarii preavizului pot fi posibile doua situatii:
1. c.i.m. poate fi desfacut disciplinar, in bazaart.61 lit.a C.mun., daca angajatorul doreste sa demareze procedura cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate.

2. c.i.m. poate inceta prin demisie
, daca angajatorul nu doreste sa demareze procedura cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate. In acest caz, pe durata preavizului veti fi pontat nemotivat, absentele nemotivate fiind doar evidentiate in pontaj, in adeverinta de vechime si in D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate laura-jurist laura-jurist Buna ziua Se poate dispune desfacere CIM pentru absente nemotivate mai mari de 5 zile consecutive de la locul de munca FARA cercetare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare ... 14Ionut 14Ionut Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare cu preaviz? Este obligatoriu preavizul ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)