avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Wow! Super util postul dvs.!:hammer:
Din 3 in 3 luni se refac...sau lunar....iaca-asa asociatia nu-si gaseste un administrator sa-i faca CIM ;)
domnule presedinte ... convingeti-ne de faptul ca aceste conventii civile nu mai pot fi folosite in cadrul asociatiilor de proprietari, cu text de lege, precum si denumirea acesteia
desi am mai avut o astfel de solicitare intr-un alt topic, niciunul dintre useri nu a putut sa ofere asa ceva. poate reusiti dvs. repet ... cu argumentare legislativa, nu cu vorbe-n vint ;)
felix34 a scris:

domnule presedinte ... convingeti-ne de faptul ca aceste conventii civile nu mai pot fi folosite in cadrul asociatiilor de proprietari, cu text de lege, precum si denumirea acesteia
desi am mai avut o astfel de solicitare intr-un alt topic, niciunul dintre useri nu a putut sa ofere asa ceva. poate reusiti dvs. repet ... cu argumentare legislativa, nu cu vorbe-n vint ;)


Activitatea administratorului este o munca de natura salariala si trebuie sa i se incheie un contract individual de munca avand in vedere urmatoarele articole coroborate din Codul Muncii:

"Art. 10
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu."

Din acest articol rezulta ca pentru o persoana care presteaza o munca in schimbul unui salariu e obligatorie incheierea unui contract individual de munca.

"Art. 101
(1) Angajatorul poate încadra salariaţi cu fracţiune de normă prin contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, denumite contracte individuale de muncă cu timp parţial."

Din acest paragraf reiese ca se poate incheia contract individual de munca unui salariat chiar daca lucreaza in medie si, sa zicem, 1/4 ore/zi (nu mai este acea limita de 2 ore sub care se puteau face conventii civile de prestari servicii).
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
domnule iulian ... sinteti cumva si politician ? va intreba asta pentru ca numai acestia raspund la orice altceva in afara de ceea ce sint intrebati, batind apa-n piua pe subiecte paralele.
am intrebat ... ce lege sau act normativ INTERZICE conventiile civile in acdrul unei asociatii de proprietari ?
atita timp cit aceste convenii civile nu sint interzise si se incheie de comun acord intre asociatie si respectiva persoana, acestea sint legale.
dealtfel, exista numeroase cazuri de angajati ai asociatiilor care sint angajati deja cu CIM si nu mai pot semna un altul deoarece ar trebui sa depaseasca numarul de ore lucrate sapttaminal, fapt interzis de legislatia actuala

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă deranjez cu o întrebare. asociația de proprietari ... nicu_eden nicu_eden Bună ziua. Vă deranjez cu o întrebare. Asociația de proprietari bloc.. are 4 etaje și.este compusă din 2 scări, sc.A care are un număr de 15 ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)