avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Dle. Armenteros daca nu va e cu suparare.. dvs. unde lucrati in mediu privat sau public?
Sa revedem cum stam cu salarizarea :
@Presedintele a scris:
In momentul in care veti obtine respectivul atestat veti fi angajata cu contract de munca si se va tine cont de salariul minim garantat, in viogoare de la 01 Ianuarie 2009(600RON), si de norma de timp pe care veti angajata.
De asemenea in functie de studiile pe care le detineti la acesta se va aplica coeficientul de ierarhizare(personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:1. liceala = 1,2; 2. postliceala = 1,25). In aceste conditii salariul unui administrator, angajat cu norma intreaga(8ore), nu poate fi mai mic de 720RON!


Vorbim de angajare la stat sau la asociatie ? De unde scoateti ca administratorul trebuie sa aiba studii liceale ( ca de aici ar trebui salariul nu mai mic de 720 lei ) atata timp cat sunt administratori atestati fara liceu, cu profesionala sau nici atat?

Apoi spuneti :

Salarizarea se facea post si nu pe diploma in generatie dvs. dar lucrurile s-au mai schimbat!

Adica sustineti ca salarizarea se face acum pe diploma si nu pe post ?

Apoi reveniti :
Armata= Bugetari =Stat = Grila de salarizare cu coeficienti standard in functie de grad
La privat se stabileste salariul prin negociere directa

Vi s-a explicat ca si la armata functia , postul are prioritate fata de grad . Salarizarea se face in primul rand dupa post, functie.
Daca “La privat se stabileste salariul prin negociere directa” salariul administratorului poate fi negociat in functie de munca sau trebuie sa-l platim in functie de gradul ce la avut in armata sau diploma de inginer, economist, actor ?
Cred ca ne-am ratacit, si cei care privim ce scriu protagonistii discutiei, dar si acestia, in informatii ce depasesc cu mult zona obscura a unei asociatii de proprietari care trebuie sa-si angajeze un administrator prestator a cateva ore pe saptamana. Nu intereseaza pe nimeni la ITM cat lucreaza omul in asociatie si ce studii are. Contractul individual de munca e facut ca statul sa-si ia darile lui si omul sa aiba o vechime inscrisa in carnetul de munca.
Pentru cat salariu a negociat cu asociatia si i se inscrie in carnetul de munca, atat va da, procentual, darile la stat si isi va face punctajul pentru pensie, daca asociatia accepta aceasta forma de angajare.
Daca lucreaza cateva ore pe saptamana, nu vad asociatie care sa fie de acord sa-i faca CIM........ sa fim seriosi!!!! Cu un contract civil se rezolva problema.
@adriantot
Tineti-o tot "batman, batman" fara sa va informati. Acum nu stiu daca chiar nu intelegeti sau doar va faceti!
Oricum...m-ati convins! Argumentele dvs. sunt "imbadubitabile"!=D>

@elga50
Repet: Conventiile civile NU mai pot fi utilizate in aceasta situatie! Se folosesc doar pentru activitati cu caracter temporar si intamplator!(Ceea ce nu se aplica in cazul administratorului de imobil!)
corect elga.Dizertatiile abunda in fapt pe langa tema in discutie.

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă deranjez cu o întrebare. asociația de proprietari ... nicu_eden nicu_eden Bună ziua. Vă deranjez cu o întrebare. Asociația de proprietari bloc.. are 4 etaje și.este compusă din 2 scări, sc.A care are un număr de 15 ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)