avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara preaviz

Buna ziua,
Daca vreau sa imi dau demisia fara preaviz, pe motov nerespectarii contractului si anume neacordarea zilelor cuvenite de concediu, ce articol se aplica ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 12 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.81 alin.8 C.mun. - temeiul de drept al incetarii c.i.m.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
acestora.
...
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
.....

Daca aceasta obligatie nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci salariatul poate demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi - nerespectarea oug 114/2018 HunorLaszlo HunorLaszlo Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in functie de inginer constructii civile industriale si agricole. In cazul in care firma la care sunt angajata nu vrea ... (vezi toată discuția)
Contract adriandany adriandany buna ziua lucrez la o firma de paza si securitate .. ei nu si au respectat contractul individual de munca . nau dat salarile se poate trimite o notificare ... (vezi toată discuția)
Indisciplinar in cartea de munca virtuala buna seara, doresc ... IoanaTdr IoanaTdr Indisciplinar in cartea de munca virtuala Buna seara, doresc sa imi dau demisia la zi si patronul nu accepta decat cu preaviz, si ma ameninta ca imi incheie ... (vezi toată discuția)