avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia locala

Buna ziua! As vrea sa stiu daca un agent al politiei locale poate amenda un sofer a carei masina stationeaza intr-o statie de autobuz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:40, 4 Octombrie 2016
Art. 7-Legea 155/2010 . Legea politiei locale
În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
..................
h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie croberta croberta Poate Politia locala sa aplice amenzi (stationare intr-un loc nepermis), sau numai Politia rutiera poate face acest lucru ? (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)