avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi circulatie

Poate Politia locala sa aplice amenzi (stationare intr-un loc nepermis), sau numai Politia rutiera poate face acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:05, 18 Iunie 2019
Din cate stiu doar Politia Rutiera este abilitata
Cica...poate...
Detalii
www.avocatnet.ro/articol_458...


croberta a scris:

Poate Politia locala sa aplice amenzi (stationare intr-un loc nepermis), sau numai Politia rutiera poate face acest lucru ?

Art. 7 din legea 155/2010
În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții:
.....................
h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
..................................
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala vasile2010 vasile2010 Buna ziua! As vrea sa stiu daca un agent al politiei locale poate amenda un sofer a carei masina stationeaza intr-o statie de autobuz? Multumesc! (vezi toată discuția)