avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire prin sms
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire prin sms

Buna,
As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La solicitari repetate de incetare a acestora nu am primit nici un raspuns.Povestea se repeta.De asemenea am luat legatura cu furnizorul de telefonie mobila ,pentru a cere restrictionarea apelurilor de la numarul respectiv .Mi s-a spus ca este imposibil.Nu stiu daca exista o cale legala prin care s-ar putea inceta aceste acte din partea persoanei respective,de asta va cer ajutorul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 11:50, 27 Mai 2015
discutam de acutalul cod penal
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
irina_stirbu2000 a scris:

Cred ca ar tebui sa faci o plangere penala ,iar cei care vor intocmi dosarul sa solicite oficial de la firma de telefonie furnizoare numele persoanei careia ii apartine numarul(daca are abonament,daca e pe cartela cred ca exista totusi o metoda de a afla cine este cel care te hartuieste).Daca il cunosti ,e mult mai simplu,il denunti pentru hartuire.


Daca este cartela nu exista nici un fel de posibilitate de aflare a detinatorului! Deci plangerea nu ar avea mari rezultate ! Insa incercarea moarte n-are!
B-)
Problema ar mai fi ca nu exista nicio infractiune din ceea ce ziceti.
Asa se pare.
O plangere la politie ati avea dreptul sa faceti dar nu vor fi rezultate.
Poate ne spuneti si noua in concret ce scrie respectiva persoana.
irina_stirbu2000 a scris:

Faceti plangere penala ,iar cei care vor intocmi dosarul sa solicite oficial de la firma de telefonie furnizoare numele persoanei careia ii apartine numarul(daca are abonament,daca e pe cartela cred ca exista totusi o metoda de a afla cine este cel care te hartuieste).In plangerea pe care o faceti ar fi bine sa "banuiti " anumite persoane ..
Daca il cunosti ,e mult mai simplu,il denunti pentru hartuire...intrucat va induce o stare de temere , panica (presupunem noi - astfel cum spunea si dl lascoschi ar tb sa avem un mesaj macar sa vedem daca sunt intrunite elementele infractiunii de hartuire.


Mai este cale langa pana sa fie aplicabile noile prevederi ale noului Cod penal

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)