avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe pt inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe pt inchiriere apartament

Doresc sa inchiriez apartamentul din tara. Eu locuiesc in strainatate. Chiria va fi egala cu plata lunara a creditului de ipoteca pt acel apartament. Ma intetreseaza cat ar trebui sa platesc in taxe. Am inteles ca se plateste impozitul pe venitul net (venitul brut, adica chiria lunara, minus 40%) de 16% si CASS de 5.5%? CASS se calculeaza pe venitul brut sau net? Trebuie platit impozit si daca totalul chiriei e plata lunara a ratei la banca pt ipoteca?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:38, 5 Octombrie 2016
Atat impozitul, cat si contributiile sociala, se calculeaza ca procent din 60% din chirie.

Impozitul si contributiile sociale nu au legatura cu faptul ca aveti sau nu credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)
Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament persoana fizica maria uruc maria uruc Vă rog să-mi spuneți ce declarație se depune pentru închirierea unui apartament persoana fizica și cum se calculează venitul din chirie și taxele ... (vezi toată discuția)