avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Închiriere apartament persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Închiriere apartament persoana fizica

Vă rog să-mi spuneți ce declarație se depune pentru închirierea unui apartament persoana fizica și cum se calculează venitul din chirie și taxele aferente.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:17, 30 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti depune declaratia unica in maxim 30 de zile de la semnarea contractului. Impozitul anual pe venit este 10% aplicat la valoarea venitului net anual care este 60% din valoarea chiriei anuale conform contractului.
Contributii sociale veti plati doar daca venitului net anual este peste valoarea plafonului a 12 salarii minim brute pe economie care in acest an este 22800 lei. Procentele sunt 10% cass si 25% cas si se aplica la valoarea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Contributii pe venit in sectorul it Daliborka Daliborka Buna seara, In cazul in care o persoana PFA , in domeniul IT realizeaza venituri, care ar norma de venit si care ar fi contributiile platite pe venit?si cum ... (vezi toată discuția)
Pfa impozite Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa? Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)