avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere din sindicatul Sanitas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere din sindicatul Sanitas

Sunt membru Sanitas si doresc sa ma retrag.Mi s-a spus ca dupa retragere institutia unde lucrez imi va opri in continuare suma pe care o plateam pana acum sindicatului,ca si cotizatie de nemembru?Exista vreo lege in acest sens?Care este aceea?Nu ar trebui sa ma informeze exact inainte....?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 13:06, 6 Octombrie 2016
Ministerul Sănătății a acceptat, în urma discuţiilor cu sindicatele, ca în contractele colective de muncă încheiate la nivel de sector să fie introdusă plata unei contribuţii (0,6% din salariu) de către angajaţii nemembri de sindicat. In aceste conditii daca si in Contractul colectiv de munca la nivelul unitatii dvs exista aceasta clauza ,inseamna ca retinerea are un temei legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie sindicat cf noului cod civil dodo70 dodo70 buna seara, sunt salariat bugetar la un spital din romania, nu sunt membru de sindicat si totusi mi se opreste aceasta contributie lunara, cf noului cod ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat ContSters23466 ContSters23466 Nu sunt membra de sindicat, dar sindicatul sanitas invoca plata unei contributii de 0,7 % din salariu motivand ca aceasta contributie urmeaza a forma un fond ... (vezi toată discuția)
Aplicarea unui contract colectiv de munca dorianhodisan dorianhodisan La nivel de unitate s-a incheiat un contract colectiv de munca la care sunt parti: unitatea angajatoare, sindicatul SANITAS si - conform contractului ... (vezi toată discuția)