avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Antecontract Vanzare-Cumparare Casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Antecontract Vanzare-Cumparare Casa

Buna ziua,

Am contractat in luna Februarie o firma cu care am facut un antecontract in care ei se angajau sa imi construiasca o casa pana la finele lunii iulie. Acest lucru nu s-a intamplat iar ca urmare am semnat inca o prelungire de antecontract pana pe 15 octombrie. Antecontractul a fost facut pentru rezervarea fondurilor la prima casa. Acest nou termen va expira in urmatoarele zile iar casa inca nu este gata pentru a fi locuibila si nici nu va fi pana la data mai sus mentionata. In acest caz doresc sa nu mai fac inca o prelungire de antecontract si sa renunt la casa, care ar fi procedura corecta pentru acest caz?

Atasez o sectiune (poza) din antecontract referitoare la avans:
[ link extern ]

Cum as putea proceda astfel incat sa nu ma trezesc cu surprize din partea lor ca defapt eu nu am vrut sa semnez un contract? Exista vreo firma/metoda prin care vine o persoana la fata locului si poate constata ca eu sunt cel nedreptatit si sa imi primesc avansul inapoi fara probleme?

O zi buna :)

Cel mai recent răspuns: rockerrullz , utilizator 16:16, 6 Octombrie 2016
Solutia juridica este sa actionati conf.clauzelor contractuale postate de dvs.
Ce scrie in contract referitor la rezilierea contractului din culpa constructorului?
avvalentina a scris:

Ce scrie in contract referitor la rezilierea contractului din culpa constructorului?


Nu am gasit nimic legat de rezilierea, aduc aminte ca totusi este vorba de un antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Antecontract- nerespectare termen mirelamaria mirelamaria BUNA ZIUA Am semant acum 6 luni un antecontract de v-c in calitate de cumparator -pt un teren pe care urmeaza a fi edificata o casa ( terenul are un ... (vezi toată discuția)
Casa noua - ajutor magyari magyari Povestea, pe scurt, este urmatoarea: Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)