avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie constructie balcon - modalitati de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie constructie balcon - modalitati de contestare

Locuiesc la etajul I al unui bloc. Individul de la parter si-a construit, in urma cu aproximativ 15 ani, un balcon de-a lungul intregii bucatarii si sufragerii, realizand astfel o "splendida" terasa pentru infractori. De ceva timp are pretentia sa nu mai folosesc aparatul de aer conditionat ca-i deranjeaza balconul. Am facut o cerere la primarie pt a se verifica daca are autorizatie de constructie si se pare ca detine asa ceva. Din cate stiu, conform legii 50/1991, dar si legilor ulterioare, pt o asemenea constructie aveai nevoie, printre multe alte documente, si de aocrdul vecinilor in forma autentificata, la notar.
Doresc sa stiu cum pot contesta aceasta presupusa autorizatie.
Daca intr-adevar este legala, pot obtine si eu autorizatie de constructie peste balconul lui?
Cel mai recent răspuns: madmax80 , utilizator 10:42, 23 Ianuarie 2011
Buna,

Am si eu o intrebare legata de posibila constructie a unui balcon.
In curand (sper) o sa devin proprietarul unui apartament la etajul 1 al unui bloc care la parter are ceva spatiu comercial. Deasupra parterului este o "terasa" de jur imprejurul magazinului. As vrea sa stiu daca as avea nevoie de ceva autorizatii speciale de constructi a unui balcon pe acea terasa care nu e folosita de nimeni momentan, adica nici n-ar putea-o folosi cineva ca doar de la etajul 1 se poate intra pe acea terasa.

Cred ca voi avea nevoie de acordul locatariilor, banuiesc... plus autorizatie de constructie plus proiect.
.....si probabil de acceptul societatilor comerciale care functioneaza la parter, nu?
nu cred ca va fi greu tinand cont ca voi avea nevoie de mobila in apartament iar la parter este un magazin de mobila....
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
madmax80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)