avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil luat prin prima casa din ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil luat prin prima casa din cauza neplati credit nevoi personale

sotul este coplatitor la doua credite de nevoi personale,care sunt pe numele fratelui sau.nu sau mai platit ratele si sa ajuns la executare silita si proprire pe salariile lor in prima faza,dar nici unu dintre ei nu lucreaza cu forme legale.eu si sotul avem un apartament luat prin prima casa,si tocmai ce am primit de la executor judecatoresc o sesizare,prin care ne anunta ca daca in termen de 15 zile nu se va face plata integrala a unuia dinte credite se va actiona executarea silita asupra imobilului.dar noi inca platim rate la el,apartamentul lam luat acum 3 ani.au voie sa execute apartamentul?va rog sa imi raspundeti!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:03, 10 Octombrie 2016
Apartamentul este in proprietatea dvs. deci poate fi executat.
pot sa ceara executarea ap, dar puteti contesta executarea ca lipsita de interes. Daca va executa ap, toti banii ii ia cel care are ipoteca, iar pt diferenta de bani, veti ramane in continuare datori si veti plati si chirie undeva. Asa ca nu numai ca nu iau niciun ban din pretul obtinut pe ap, ci se diminueaza si procentul din salariu pe care il pot obtine acum.
Plus ca datoria e proprie a sotului si ca sa execute ap, creditorul trebuie sa ceara partajul.
Poate ii dati un raspuns executorului in scris.
Intelegeti-va cu creditorul pt plata ratelor.

Are dreptate gijane2, sigur apartamentul achiziționat prin programul prima casă este ipotecat în favoarea băncii.
Ipotecat sau nu, poate fi executat silit, după ce se face ieșirea din devălmășie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru credit de nevoi personale leonidaas76 leonidaas76 am executare silita in derulare pentru un credit de nevoi personale, valoarea creantei fiind de 75 000 ron (dobanzi , penalitati. cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Executare silita anymicu anymicu Va rog sa ma ajutati in legatura cu evitarea executarii silite pentru un credit de nevoi personale in valoare de 16000 lei, pe care l-am contractat in 2009 la ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)