avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Unde primesc pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Unde primesc pensia?

Sint deja pensionar dar doresc sa plec la fiica mea in strainatate pentru o perioada mai lunga. Nu mai am rude in tara. Pensia o primesc in cont bancar. Dar intrebarea este: unde voi primi cupoanele de pensie daca eu nu sint acasa? Nu vreau sa mi se sisteze pensia crezind ca am murit, daca postasul nu are cui da cupoanele.

P.S. De ce nu se primeste adresa de yahoo la crearea contului? E adresa mea dar cu sfirsitul cum mi s-a acceptat si nu pot confirma contul.
Cel mai recent răspuns: Toni98 , utilizator 20:59, 12 Octombrie 2016
Buna ziua,
banii ii primiti in cont.
Cupoanele se retrimit la casa de pensii.
Sistarea pensiei se face la deces atunci cand, la predarea de care rude a C.I se face mentiunea pe actul de nastere "decedat" si se transmite automat la casa de pensii.
Nu va faceti probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se poate transfera o pensie în străinătate?
Procedura de transfer a drepturilor de pensie in strainatate presupune următoarele:

1. deschiderea unui cont la orice bancă de pe teritoriul statului de domiciliu (nu este necesară deschiderea contului la o bancă apartinând Grupului Citi, dar această optiune poate conduce la achitarea unor taxe de transfer bancar mai reduse);

2. comunicarea detaliilor bancare (adresa completă a beneficiarului, denumirea si adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde e cazul, precum și numărul de cont internațional bancar) către instituția plătitoare (casa teritorială de pensii in evidența căreia se află dosarul de pensie) prin intermediul declarației de transfer.

Declarația de transfer in străinătate a drepturilor cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii, insoțită de documentul care confirmă detaliile bancare și de copia actului de identitate al titularului care atestă domiciliul său actual se pot depune direct de catre titularul drepturilor sau prin mandatar desemnat cu procură specială în acest sens, la sediul casei teritoriale de pensii in a cărei evidență se află dosarul de pensie. De asemenea, aceste documente pot fi expediate cu poșta, la sediul casei teritoriale de pensii sau prin e-mail (scanate) transmise la adresa electronică oficială a casei teritoriale de pensii, postată de instituția menționată pe site-ul acesteia.


Sursa:

[ link extern ]
Multumesc Av. Gabriel!
O informatie ce merita atentia, Carp Mircea. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie in canada dascalescue dascalescue Desi am o decizie de pensie nu pot primi banii prin transfer international in Canada din cauza faptului ca Banca mea Banca Scotia nu are IBAN. Are numai ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie de incapacitate de munca in uk ancamaria1000 ancamaria1000 imi puteti recomanda un avocat roman in uk,ma intereseaza cum imi pot transfera pensia de incapacitate de munca in acest stat. (vezi toată discuția)
Transfer pensie dina2015 dina2015 Se poate transfera pensia din Romania direct in SUA? Daca transferul este posibil, am vrea o informatie; la cine sa ne adresam, ce formulare trebuiesc ... (vezi toată discuția)