avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor inainte de divort?custodie comuna?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor inainte de divort?custodie comuna?

Buna ziua,

In urma unor probleme eu si sotia trecem printr-un divort.
-La ora actuala eu m-am mutat cu domiciulul de la acasa,iar sotia ma lasa sa imi vad copilul cand are ea chef sau imi inveteaza tot felul de scuze pt care nu pot sa il vad, si nici sa il iau peste weekend pe la mine. ce pot face?
- Plus ca mi-a dat de inteles ca ea dupa divort o sa plece cu copilul la ai ei care sunt din alt judet si ca dupa aceea ar vrea sa plece in strainatate dar sa incredinteze copilul minor la o ruda de a ei....Ce pot face in acest caz?
Si daca se decu in alt judet dupa divort am dreptul ca pe weekend sa ma duc sa i-au copilul pe la mine pe acasa sau trebuie sa il vizitez doar acolo?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:16, 12 Octombrie 2016
Buna ziua,
Daca deja ati depus actele de divort va puteti adresa instantei de judecata cu o cerere de ordonanta presedintiala pentru stabilirea unui program de vizitare cu luarea copilului la dumneavoastra acasa. Sper ca nu e un copil sub un an si nu mai e alaptat ca atunci nu vi se va da voie sa-l luati acasa.
Dupa divort, daca se stabileste domiciliul minorului la mama si aceasta se muta va duceti si vedeti minorul unde este si-l luati acasa cum stabileste instanta, indiferent ca este ea sau nu de fata.
Daca ea pleaca din tara atunci veti putea solicita sa se stabileasca domiciliul mionorului la dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteți cere pe ordonanta un program de vizita.

E posibil ca instanta sa va permită sa luați copilul în weekend dar e greu...

Depinde de multe variabile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a ... anonim0911 anonim0911 Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt sansele pentru a obtine custodie toatala asupra unui bebelus de 4 luni in cazul unui divort? Mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)