avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa bunica

Buna ziua. am si eu o nelamurire

Sotia si sora ei au deschis dezbaterea de mostenire dupa bunica lor si tatal lor decedat (adica socrul meu), pentru ca timp de 20 de ani nu a facut nimeni dezbaterea dupa socrul meu si nici socrul meu nu a facut dupa mama lui, acum problema este urmatoarea, au deschis dezbaterea si socrul este singurul copil din partea mamei dar mama socrului sa recasatorit si mama socrului are o mostenire pe numele ei a 8 hectare de pamant, intrebarea mea este pamantul respectiv la dezbatere se va imparti si la copii celui de al doilea sot daca certificatul de mostenitor pe pamant este doar pe numele ei ? pentru ca socrul era unicul ei fiu, dar tatal vitreg al socrului meu mai are doi copii in viata ? cum se face dezbaterea de mostenire pe acel pamant, pentru ca mama socrului avea certificat de mostenitor pe acel pamant ii revenea doar socrului si implicit sotiei acestuia si copiilor sau se imparte si la cei doi frati vitregi ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:41, 10 Octombrie 2016
Daca mama socrului a decedat anterior celui de-al doilea sot atunci sotul 2 ar mosteni o cota si pe cale de consecinta si copiii acestuia ar mosteni de pe urma tatalui lor.

In cazul in care a decedat ulterior sotului 2 atunci mostenirea se imparte doar copiilor ei.

Concluzia: terenul se imparte si copiilor vitregi doar in cazul in care a decedat anterior sotului 2 (tatal copiilor vitregi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va adresez o intrebare: suntem sapte frati, mama noastra ... OAMUS OAMUS Buna ziua! Va adresez o intrebare: Suntem sapte frati, mama noastra a decedat din anul 1967, tatal nostru recasatorindu-se in anul 1972 , noua lui sotie ... (vezi toată discuția)