avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala din initiativa angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala din initiativa angajatorului

Buna ziua.
In cazul in care am beneficiat de un curs de formare profesionala, din initiativa angajatorului si implicit achitat integral de catre angajator, dar nu am semnat nici un act aditional care sunt drepturile si obligatiile mele?
1. Pot fi obligat la semnarea unui act aditional ulterior incheierii cursului?
2.Semnarea unui act aditional uleriror poate face referire strict la perioada de obligativitate a prestarii muncii in favoarea angajatorului? 3.Schimbarea functie (avansare) sau majorari salariale pot sau nu sa fie efectuate in acea perioada?
3.Diploma obtinuta in urma curusului se patreaza de catre angajator pana la incetarea contractului individual de munca? Sau dreptul de pastrare imi revine personal?

Astept raspuns cat mai curand posibil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 11 Octombrie 2016
1. Nimeni nu poate fi obligat sa semneze un act impotriva vointei sale. Insa ,potrivit art.196 alin.2 din Codul Muncii, modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.


2. Semnarea ulterioara a actului aditional nu poate avea ca obiect decat cursul/perioada de formare profesionala efectuata.

3. Diploma este un bun propriu al salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate semnare act aditional dupa terminarea cursurilor de formare diana_gabriela diana_gabriela Buna seara! In luna iulie 2014, am participat la un curs (5zile) platit de societatea pentru care lucrez. Dupa terminarea cursului mi s-a inaintat spre ... (vezi toată discuția)