avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda

Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste continutul unui contract de arenda: partile contractante au incheiat un contract de arenda pe care il reziliaza printr-un nou contract de arenda prin urmatorul cuprins: la capitolul dispozitii finale/alte clauze este specificat ca la data incheierii prezentului contract, contractul de arenda incheiat intre parti si inregistrat la primaria...cu nr... din data de....se declara nul prin vointa partilor. Unele primarii il accepta si il inregistreaza, altele nu, cerand neaparat un act de reziliere. Intrebarea mea: sunt corecte ambele variante? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:30, 13 Octombrie 2016
Buna ziua,

Varianta descrisa de dvs. prin care un contract de arenda inceteaza prin vointa partilor exprimata intr-o dispozitie dintr-un nou contract este valabila daca partile semnatare sunt aceleasi si in primul contract, si in al doilea contract.

Probabil cei de la primarie solicita un act distinct doar din comoditate sau pentru ca asa sunt ei obisnuiti sa vada lucrurile, insa atata timp cat clauza de reziliere cuprinsa in noul contract este clara, iar noul contract se semneaza intre aceleasi persoane, nu ar trebui sa existe vreun motiv pentru care sa nu se tina seama de vointa partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arendare bonzai81 bonzai81 Buna ziua! Orice contract de arendare se inregistreaza la Consiliul local a unitatii administrativ teritoriale pe a raza careia se afla terenul arendat, ... (vezi toată discuția)
Arenda si unele clauze mircea11s mircea11s Intentionez sa iau in arenda un teren pe o perioada de 9 ani si doresc sa stiu daca pot introduce in contract o clauza prin care sa impiedic arendatorul sa ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua. Am primit o adresa prin care se solicita rezolvarea urmatoarei situatii: in anul 2009 a fost incheiat un contract de arenda cu x. Arendatorul a ... (vezi toată discuția)