avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare ITM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare ITM

Buna ziua,
Suntem un SRL nou infiintat in baza Legii 359 I 2004 si, conform Legii 319/2006, autorizarea ssm este realizata in momentul inregistrarii la ONRC.
Doresc sa stiu daca Certificatele constatatoare care atesta "indeplinirea conditiilor de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica, activitatii declarate, incadrate in clasa CAEN" sunt considerate certificare a autorizarii ssm, sau daca trebuie sa urmez o alta procedura de autorizare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:04, 13 Octombrie 2016
Normele metodologice de aplica a Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art.4 Nu se autorizeaza, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice:
a) persoanele juridice pentru care autorizarea functionarii, inclusiv din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, se efectueaza in temeiul Legii nr. 359/ 2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale pentru care procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii este reglementata de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare.
Certificatele constatatoare sunt documente emise in baza declaratiilor pe propria raspundere date la RC conform carora sunt indeplinite conditiile din domeniul ssm. La primul control din partea ITM inspectorii de munca verifica daca sunt indeplinite in teren conditiile bifate in respectivele declaratii ca fiind realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara o autorizare ssm pentru activiatatea : 4322 lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Florin.N Florin.N Buna seara, As fi interesat sa stiu daca este obligatorie autorizarea ssm a unei societati care are ca obiect de activitate cod caen 4322. Sau putem sa ne ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ssm misu1972 misu1972 Buna ziua, o societate de constructii trebuie sa aiba autorizatie de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatii in munca ? Procedura spune la ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)