avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme neletale: Baston telescopic - Castet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme neletale: Baston telescopic - Castet

Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti daca presupune infractiune portul de:
*baston telescopic - castet
si daca sunt prevazute in legislatie situatii cand portul acestuia nu este sanctionat.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua!

Nu cunosc sa fie infractiune.

Cu stima.
Articolul 372
Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
(1) Fapta de a purta [...]:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;


Normal ca arma alba numita castet, se incadreaza la obiectul material al infractiunii mai sus mentionata.

Situatii cand portul acestuia nu este sanctionat ??
Da, de exemplu, in casa, in curtea proprie, etc.
In orice alte locuri in afara celor mentionate in textul de lege aratat de colegul trandafir (art.372), puteti avea asupra dvs. bastonul telescopic. Cu alte cuvinte daca mergeti pe jos la serviciu si aveti bastonul nu este infractiune dar daca mergeti cu mijlocul de trasnport in comun este infractiune. Deasemenea nu puteti avea bastonul la dvs. atunci cand mergeti la , DITL cand achitati taxe, restaurant, institutiii, etc. Fireste ca in cazul folosirii bastonului trebuie sa o faceti numai in legitima aparare.

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baston telescopic/arme albe etc. Chepaci25 Chepaci25 Okay, pentru toti priceputii invechiti o sa las asta aici: Legea din Art.372 Codul Penal Nou 2009. (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, ... (vezi toată discuția)
Port ilegal de arma- cutit florinvasile1975 florinvasile1975 una seara am si eu o intrebare am un baiat major clasa 12 si acum vreo 2 luni a luat de acasa un cutit de bucatarie si a amenitat in scoala un coleg care ... (vezi toată discuția)
Am voie să țin o maceta in casă și să merg cu ea la pădure și la camping??? G.Daniel G.Daniel Am o maceta AK47 CCCP și vreau să mă lămuresc daca am voie sa o țin în casă și să merg la campinguri??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)