buna ziua!
am si eu o problema:sunt casatorita (sotul are din prima casatorie trei copii ,iar cu mine un copil)si avem doua apartamente :unul cu credit imobiliar si celalalt obtinut prin vanzare cumparare cu clauza de intretinere.INTREBAREA :ce pot face pentru a ramane cu cele doua apartamente fara a fi nevoie sa fac succesiunea cu copii lui din prima casatorie?
Buna ziua,
Doar sa va intelegeti cu acei copii sa renunte la succesiune.
In caz contrar, la succesiune dumneavoastra aveti 5/8 din toate bunurile imobile si copiii impart intre ei 3/8 adica fiecaruia ii revine 3/32 din totalul bunurilor.
Nu prea aveti ce face. orice act care l-ati face ar putea fi supus reductiunii la decesul sotului dvs, apoi nimeni nu stabileste ordinea inmormantarilor.
atunci va rog sa-mi spuneti daca decedeaza care sunt cotele ce imi revim mie si copilului meu ? si cat le revine copiilor din prim acastorie ?tinand cont ca cel luat cu credit inca nu este achitat in totalitate?
va rog sa-mi mai spuneti daca apartamentul care este cu credit se va trece jumatate pe mine si jumatate pe sotul atunci jumatatea mea intra la succesiune (ma refer daca sotul ar deceda )si ce se intampla daca am divorta.multumesc!
Caz de succesiune
hane
Dintr-o casatorie anterioara am un copil. Sotul are si el un copil dintr-o alta casatorie. Impreuna nu avem copii dar avem alte bunuri comune. Cum putem face ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
...elena
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)