avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxe executare silita - dare in plata
Discuție deschisă în Executare silită

Taxe executare silita - dare in plata

am un credit ipotecar la o banca pe care nu-l mai pot plati. banca a apelat la un executor judecatoresc. am primit acasa somatia de plata" in 1(una) zi" a sumei datorate creditorului(banca) plus onorariu executorului judecatoresc. in acest moment am apelat la un avocat sa folosim noua lege de dare in plata. asa cum se stie se suspenda orice actiune din partea executorului.
intrebare: daca banca semneaza pentru dare in plata in termenii legii sau ca urmare a unei decizii a instantei(daca refuza in cele 30de zile sa semneze) ce se intampla cu cel onorariu astronomic al executorului? in cuantum de 10.000ron
care sunt conditiile legii? pentru ca eu nu l-am angajat pe executor, executorul nu mai face nimic pentru banca avand in vedere ca am apelat la dare in plata. va multumesc
Cel mai recent răspuns: m1ha2 , utilizator 21:29, 28 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Situatia cheltuielilior de executare silita in cazul darii in plata nu a fost reglementata, din pacate, dand nastere la diferite interpretari.
Creditorul NU formuleaza cerere de renuntare la executare, ci aceasta se suspenda prin efectul legii, deci nu este obligat la plata cheltuielilor de executare.
Cheltuielile de executare silita se stabilesc de executor prin incheiere, care constituie titlu executoriu, si sunt in sarcina debitorului.
Prin urmare, debitorul este obligat la plata cheltuielilor stabilite pana la momentul suspendarii executarii, chiar daca creanta bancii s-ar stinge prin efectul darii in plata.
In acelasi caz am fost si eu. M-au obligat sa le platesc pentru a imi elibera radierea somatiei din cartea funciara, fara de care nu se poate incheia contractul de dare in plata. Mie insa mi s-a poprit sume considerabile care acopereau cheltuielile de judecata. Caut pe cineva care ma poate ajuta sa recuperez sumele platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea darii in plata ivanica57 ivanica57 Fiul meu a fost executat silit in anul 2014 ,de atunci si pana luna trecuta nu a primi nici o instiintare.Luna trecuta i a venit prima poprire pe salar.A ... (vezi toată discuția)
Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)