avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea probele video-audio in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea probele video-audio in proces penal

Buna seara,

Am nevoie de o lamurire. Pot folosi in instanta, ca si probe, discutii filmate cu camera ascunsa? Ma refer strict la discutii dintre mine si alte persoane.
Multumesc.
omega1969 a scris:
A trecut totusi 1 an si vreo 3 luni de la audierea mea. E clar un caz de tergiversare.

In ceea ce priveste depasirea unui termen rezonabil in procesul penal exista dispozitii in codul de pr. pen., respectiv art. 488^1 Contestaţia privind durata procesului penal.

(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.

(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;

Multumesc, dar mi se pare putin ilogic sa depun "contestatie". Ce "contest" atat timp cat nu am niciun punct de vedere in scris? Din punct de vedere al limbii romane, pentru a contesta ceva, in primul rand trebuie sa am ce contesta! Eu nu am nimic concret. Doar inregistrari cu politistul care a facut cercetarea penala si care afirma ca expertul, din punctul lui de vedere, trebuie trimis in judecata. Si ca procurorul de caz refuza primirea dosarului. De cateva ori i l-a returnat complet aiurea. In acel dosar nu trebuie audiate mai multe persoane incat sa se poata afirma ca mai este de completat cercetarea penala, ci doar o singura persoana (expertul). Tergiversarea e clara! Acum dosarul sta in sertar la Politie. Si, inca ceva, unde depun presupusa "contestatie"? La prim procuror? Ce sanse as avea dupa ce am sesizat Inspectia Judiciara inclusiv impotriva lui?

[ edit : sters text partial ]
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
omega1969 a scris:

Multumesc, dar mi se pare putin ilogic sa depun "contestatie". Ce "contest" atat timp cat nu am niciun punct de vedere in scris?[...]
Tergiversarea e clara! Acum dosarul sta in sertar la Politie.

Pai ce sa contestati ? Tergiversarea ! Durata procesului penal !

Cat priveste
Si, inca ceva, unde depun presupusa "contestatie"?

competenţa de soluţionare, este reglementata in art. 488^2

(1) Competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine după cum urmează:
a) în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă;
b) în cauzele penale aflate în cursul judecăţii sau în căile de atac, ordinare ori extraordinare, instanţei ierarhic superioare celei pe rolul căreia se află cauza.
Inregistrarile reprezinta mijloace materiale de proba.
Autenticitatea acestora, insa, trebuie verificata, pe cale de expertiza.

Inregistrarile nu reprezinta mijloace materiale de proba, ci mijloace de proba. Cu alte cuvinte, mijloacele materiale de proba sunt specia, iar mijloacele de proba sunt genul proxim.

Pe un site cu profil juridic, trebuie sa fim atenti la terminologia juridica !
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procurorului tudorioan tudorioan Parte vatamata intr-un dosar de cercetare penala, victima unui accident rutier, plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului la instanta de judecata, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu nup desfiintata de catre instanta, a 3-a oara! AlfaBetaOmega AlfaBetaOmega Buna ziua, Voi fi cat mai succint. Ce se poate face in cazul unui dosar penal in situatia in care Instanta a desfiintat solutia de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident circulatie andu202002 andu202002 In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei ... (vezi toată discuția)