avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Probleme de sănătate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Probleme de sănătate

Bună ziua! Dacă am probleme de sănătate (coloana), am adus adeverință medicală din care reiese că nu am voie să fac anumite activități, dar nu se ia în considerare, ce mai pot să fac?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:14, 16 Octombrie 2016
Buna ziua,
Daca angajatorul nu are cum sa va ofere un alt loc de munca atunci e cazul sa va cautati dumneavoastra in alta parte.
Se poate oferi un alt loc, dar nu se vrea. Mulțumesc pentru sfat.
Adeverinta medicala nu tine loc de examinare medicala de catre medicul specialsit de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. In urma examinarii medicale amintite (in baza fisei cu factorii de risc profesionali la care lucratorul este expus la locul de munca), medicul intocmeste, semneaza si parafeaza fisa de aptitudine a salariatului in care face mentiunea apt/ inapt/ apt conditionat pentru activitatea respectiva. pentru apt conditionat, medicul face recomandari, respectiv evitarea anunmitor activitati fizice. Angajatorul este obligat sa tina cont de aceste recomandari medicale facute de medicul specialist de medicina muncii cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale. Daca nu tine cont, angajatorul poate fi reclamat, in scris, cu nr. de inregistrare/ data la Directia judeteana de sanatate publica si/ sau la ITM, caz in care angajatorul va fi verificat si amendat contraventional.
In cazul verificarii se va constata si daca exista posibilitatea schimbarii locului de munca si angajatorul nu a facut oferta respectiva.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Menționez că sunt funcționar public cu statut special. Adeverința medicală a fost eliberată de medicul de unitate, în baza recomandărilor medicilor specialiști. Cu toate acestea, sunt perioade când sunt pusă să execut activități care îmi pun în pericol starea de sănătate. Ultima oară a intervenit sindicatul pentru a mă ajuta. Acum iar nu sunt lăsată în pace.
Daca nu gasiti intelegere pe cale amiabila, aveti alternativa sesizarii ITM si/ sau DJSP in scris, cu nr. de intregistrare/ data sau sa va schimbati locul de munca plecand din institutia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala - schimbare loc de munca si functie ? + sanctiuni ? + ... oanaportar oanaportar Un coleg lucreaza intr-o biblioteca, un loc de munca unde este praf, mucegai, carii, fel de fel de fungi,..... Recent, colegul a depus la Secretariatul ... (vezi toată discuția)
Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Solicitarea schimbarii locului de munca in caz medical vykyciorea vykyciorea fiind angajat al unei firme cu contract pe perioada nedeterminata ,in urma unor probleme medicale urmate de internari si investigatii medicale mi s-a prescris ... (vezi toată discuția)