avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cum pot sa imi scot ceva bani din firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cum pot sa imi scot ceva bani din firma

Buna ziua,

Am inteles ca din punct de vedere fiscal cea mai buna solutie pt mine este sa imi fac o firma sa ma angajez part time in loc sa imi fac PFA. I

ntrebarea mea este daca vreau sa scot 1000 de euro din firma sau 5000 de euro.

Cum pot sa fac treaba asta. Majoritatea banilor vreau sa ii reinvestesc insa mai vreau sa am ceva bani si pt cheltuieli insa nu stiu exact cat.

Daca am nevoie de bani din firma cum pot sa ii cheltui si sa scot. Cu plata impozitelor la zi nu incerc sa eludez. Dar nici nu doresc sa imi modific salarul
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 09:29, 25 Octombrie 2017
Din srl daca are profit, ii scoateti prin transfer in contul bancar personal, anul urmator dupa depunerea bilantului, prin repartizarea profitului din anul precedent ca dividende.
La pfa ii puteti scoate oricand in timpul anului fiscal.
Cititi si informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
O alta modalitate legala, ar fi procedura avansurilor spre decontare,admisa prin OMFP 1802/2014 in limitele prevazute de Legea 70/2015. Interesant este ca niciun act normativ nu prevede un termen de justificarea avansului, un eventual termen putind fi stabilit de administrator prin procedura contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire contabila juliss juliss buna ziua as dorii un ajutor din partea uni contabil care cunoaste legislatia in vigoare in urmatoarea problema. detin o firma care efectueaza profit . ... (vezi toată discuția)
Firma cu profit și scot dividende Tomi14 Tomi14 Salut. Am o intrebare va rog. Am o firma unde am facut profit de 12.000 de lei. Vreau sa scot dividende de 10.000 de lei. Dar am cumparat o masina care costa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma esa75 esa75 Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line. Voi vinde diverse ... (vezi toată discuția)