avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata chirie in euro sau lei?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata chirie in euro sau lei?

Buna ziua,

Daca locuiesc in Romania si sunt platit in lei, in ce baza proprietarul ma poate obliga sa platesc chiria in euro? :hammer:

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
ionbar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nlof , utilizator 02:13, 29 Iunie 2022
multumesc!
buna ziua,

Daca eu am facut contract de inchiriere cu data de 01 a lunii si in data de 14 noiembrie anunt ca doresc sa eliberez apartametul cu 15 decembrie, se considera ca respect contractul? In contract e stipulat sa anuntam cu 30 zile inainte.
Mentionez si ca acest contract, astazi, nu este inregistrat la anaf. Proprietarul m-a anunt ca il va inregistra chiar daca plateste penalitati, numai ca sa nu imi dea garantia inapoi (jumatate, cum este logic, iar jumatate sa fie plata pt cele 15 zile).

Eu ce drepturi am?
Va multumesc daca ma puteti ajuta cu un raspuns.

1 octombrie, ma scuzati ca nu am mentionat mai sus
Nu mai exista obligatia de a inregistra contractul la ANAF. DAca o faci are forta executorie, cam atat. Cat timp a fost semnat de ambele parti este perfect legal si obliga partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara si proprietar Kanjidots Kanjidots Buna ziua, Am inchiriat un apartament de 2 camere in urma prezentarii si discutiei cu agentul imobiliar, acesta m-a mintit atat pe mine cat si pe martorii ... (vezi toată discuția)