Am platit un sejur pentru anul urmator intr-o anumita perioada, urmeaza sa fac si programarea concediului in acea perioada. Imi poate fi interzisa programarea in perioada aceea? Imi returneaza cineva banii in caz ca in decembrie angajatorul nu este de acord cu programarea respectiva ?
Nu domnule, nu va puteti programa cand doriti. Si programarea este un act asupra caruia trebuie sa cadeti de accord cu angajatorul, pentru ca are component de organizarea muncii si activitatii, de genul: nu pot sa programez un intreg department sa plece toti in aceiasi perioada, nu pot sa raman fara contabili la sfarsit de luna, nu pot sa raman fara logistica cand am de primit marfa, etc., etc.
Inteleg ca dvs. vreti sa va luati bilet acum ca este mai ieftin, si apoi sa va platesca cineva biletul asta, dar nu se poate chiar asa, fiidca in aceasta faza (lipsa programare, lipsa cerere de concediu aprobata), nu va poate garanta nimeni nimic. Si este corect si legal asa. Asteptati cu cumpararea biletelor, daca stiti ca, prin relatia pe care o aveti u sefii si/sau prin specific activitatii este posibil sa nu vi se aprobe plecarea cand vreti dvs.
Depinde de programare. daca se face pe interval de 3 luni (cat e maximul din lege), atunci e in continuare riscant.
Daca se face exact pe interval de timp (un interval mai mare dar care sa corespunda cu biletul dvs.), atunci recomandarea mea este ca, imediat dupa programare, sa va faceti si o cerere de concediu si sa urmariti sa fie aprobata. Abia dupa pot sa fiu mai sigur ca vi se restituie cheltuielile daca nu va lasa / va cheama din concediu.
Pentru perioada dintre programare, dar inainte de aprobarea efectiva concediulu, exista inca un risc sa nu va restitie nimeni banii dati in avans pe bilet.
Concediu munca
zinsi
Buna ziua!
Cine stabileste datile de concediu de odihna?
Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator ... (vezi toată discuția)