avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Am platit un sejur pentru anul urmator intr-o anumita perioada, urmeaza sa fac si programarea concediului in acea perioada. Imi poate fi interzisa programarea in perioada aceea? Imi returneaza cineva banii in caz ca in decembrie angajatorul nu este de acord cu programarea respectiva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 18 Octombrie 2016
Se face pe an.
smeagull a scris:

Depinde de programare. daca se face pe interval de 3 luni (cat e maximul din lege), atunci e in continuare riscant.

Voiam sa spun: daca pentru efectuarea concediului dvs. sa stabileste o perioada incare aveti dreptul sa il faceti de ordinal a catorva luni (2-3 luni), atunci e mai riscant.
Practica uzitata este ca programarea se face pentru intreg anul calendaristic.

Prin urmare, daca va programati CO intr-o anumita perioada de timp , atunci aveti dreptul sa vi-l luati in acea perioada , iar angajatorul este obligat sa vi-l acorde (regula).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna valibucur1974 valibucur1974 angajatorul ma poate obliga sa imi iau concediu de odihna intr-o anumita perioada din an, in conditiile in care eu nu doresc? (vezi toată discuția)
Concediu munca zinsi zinsi Buna ziua! Cine stabileste datile de concediu de odihna? Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator ... (vezi toată discuția)