avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie directa de la o firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie directa de la o firma neplatitoare de TVA

buna ziua
am si eu o mare nelamurire
exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a depasit pragul de 10000 euro; problema mea este urmatoarea: la acest prag se mai adauga si TVA, sau nu mai este cazul deoarece firma prestatoare de servicii este neplatitoare de TVA, si deci in acest caz nu se mai deduce si nu se mai colecteaza TVA?;
mentionez ca institutia publica este platitoare de TVA; iar serviciul respectiv nu se mai revinde; deci ultimul beneficiar este institutia publica
pentru ca daca s-ar adauga TVA la plafonul de 10000 euro ar insemna ca procedura de achizitie este achizitie directa; daca nu se adauga TVA la plafon -procedura este cerere de oferta; deci care este procedura corecta de licitatie?
Cel mai recent răspuns: cameliapstl , utilizator 08:57, 17 Septembrie 2009
va multumesc frumos pentru raspuns . Deci procedura de licitatie in cazul meu era licitatie directa sau cerere de oferte?
#-o
raportand la momentul demararii achizitiei procedura corecta ar fi fost cerere de oferte
=D>
va multumesc pentru raspuns
asta era si parerea mea...........dar am fost contrazisa in afirmarea acesti teorii, de o persoana care m-a contrazis afirmand cu vehementa faptul ca la valoarea pragului de 10000 de euro din art. 19 a OUG nr.94/2007 , se adauga TVA, rezultand un prag pentru achizitii directe de pana la 11.900 euro, si deci , daca ar fi fost asa, era achizitie directa, pentru ca valoarea contractului se incadra lejer in 11.900 euro, dar daca nu se adauga TVA la prag, era clar ca era procedura de cerere de oferte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - proiect cu fonduri europene euangajat euangajat Am o intrebare legata de achizitiile publice. Sa spunem ca o institutie publica face achizitii de peste 15.000 Euro, intr-un proiect cu fonduri europene. ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferte ancaelenabadea ancaelenabadea Daca se depasteste pragul de 15.000 euro se poate face licitatie deschisa sau este obligatoriu numai procedura cererii de oferte?? Multumesc! O zi buna! (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii curatenie la institutii publice Tutilescu65 Tutilescu65 Avand in vedere prevederile art.19 din OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari ... (vezi toată discuția)