avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala obligatorie / din salariu, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala obligatorie / din salariu, posibilitate redirectionare catre o unitate privata

Buna ziua,
Ma tot incearca o intrebare si nu gasesc un raspuns rapid. Se poate face cumva, ca partea aia din salariu care merge spre asigurarea medicala sa o trimit catre o institutie medicala privata? Adica sa nu mi se mai duca banii catre asigurarea medicala obligatorie, ci sa imi pot face eu abonament la o clinica privata.
Lucrez de atata timp si cand am nevoie sa imi fac o analiza, o investigatie, mi se spune, ba ca nu sunt fonduri, ba ca se poate face o data la 3 ani, ba ca nu merge sistemul de carduri.
Cand lucram la banca, aveam abonament la EuroClinic si aveam totul gratuit aproape. I-am contactat de curand sa vad ce abonamente mai sunt pe persoana fizica si mi-au facut niste oferte bune.
Ma gandesc ca decat sa mi se ia bani din salariu si sa nu ma pot folosi oricum de asigurare as putea sa imi fac eu singur.

Exista o astfel de posibilitate legala? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:15, 19 Octombrie 2016
Nu, nu exista. Suntem cu totii captive in sistemul public de santate, daca vreti ceva privat vati plati separat. Banii de asig. medicala dati la stat nu se pot redirectiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bani pentru analize pe cas catalinm75 catalinm75 Buna seara! Avem o problema! Si eu si sotia mea suntem cu taxele si impozitele platite la zi. Sotia mea are o problema de sanatate (Slava Domnului ca nu e ... (vezi toată discuția)
Spitalizarea Bună seara! Vă rog să-mi spuneți exact ce este de făcut!Am o rudă internată în spital,pe secția urgențe, și i s-a transmis de medicul de ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu printr-o clinica privata ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu prin Signal Iduna (clinica privata sau un fel de asigurator medical) in valoare de 400 euro / ... (vezi toată discuția)